preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Susret učenika 13. i 14. travnja 2021. online događanje - Konferencija o održivom razvoju
Autor: Gordana Dragušica, 13. 4. 2021.

Učenici I. gimnazije Osijek Donata Elez (1.a), Nika Čutura (2.a), Vlatka Šimac (2.b), Tin Čupić (3.b), Dunja Širić (3.b), Ivana Brajnović (3.c) i Borna Štiglec (3.c) sudjeluju na dvodnevnoj online konferenciji o održivom razvoju.

 
 
 
 

 Konferencija je dio projekta “Razmišljajmo održivo – učimo mlade za održivi razvoj zajednice” u kojem kao partneri sudjeluju ODRAZ – Održivi razvoj zajednice, Udruga za razvoj civilnog društva SMART Rijeka, Udruga “MI” – Split, DKolektiv Volonterski centar Osijek, I. gimnazija Osijek, Privatna umjetnička gimnazija Zagreb, Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i Prva riječka hrvatska gimnazija. Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj Projekta je ojačati doprinos udruga održivom razvoju obukom srednjoškolaca o načelima održivog razvoja i poticanjem uključivanja mladih u život lokalne zajednice u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku.

Konferencija se održava na platformi Google Classroom od 13. do 14. travnja 2021. te okuplja učeničke delegacije iz četiri najveća hrvatska središta s ciljem rasprave i zajedničkog sastavljanja Povelje o održivom razvoju koja ima zadatak istaknuti prioritetne ciljeve održivog razvoja, ukazati na primjere dobre prakse i predložiti mjere primjenjive na lokalnoj razini. Organizator konferencije je Privatna umjetnička gimnazija, Zagreb.

Sudionici konferencije su učenici i nastavnici iz I. gimnazije Osijek, Privatne umjetničke gimnazije Zagreb, Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split, Prve riječke hrvatske gimnazije i voditelji i predstavnici udruga ODRAZ (Zagreb), SMART (Rijeka), MI (Split) i DKolektiv (Osijek).

 
 
 


Priloženi dokumenti:
odraz_sudionici.png (377.10 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju