preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
kola sa STEM oznakom

 

Nai EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši uenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjinica

 

 

I. gimnazija Osijek

Dobrodošli na stranice I. gimnazije!

Ovdje moete saznati sve relevantne informacije o našoj školi, nastavnom procesu i ostalim aktivnostima koje provodimo, informirati se o programu ope gimnazije, e-upisima, pratiti javne ponude, natjeaje te tijek realizacije naših projekata. 

Sve navedene informacije dostupne su u izborniku s lijeve strane. 

Ukoliko ste ve jedan od uenika, aktivno ete pratiti Oglasnu plou, a za roditelje je tu Kutak za roditelje. 

Za sve dodatne informacije koje ovdje nisu raspoloive slobodno nam se obratite putem kontakata navedenih u gornjem izborniku.

Dogaanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispii lanak Poalji prijatelju
ZNANSTVENI PIKNIK 2019.
Autor: Snjeana Novakovi, 8. 10. 2019.


Uenici naše škole Marko Kos, Ana Kolobari, Magdalena Zubak, David Uranjek, Filip Zori, Tomas Edl, Jakob Trelec, Mate Prka, Marko Roso, Ana Martina Vrai, Ana uri, Klara Šandor, Rahela Bekavac i Mirna Kojinovi sudjelovali su i na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku od 26.09.2019. do 28.09.2019. uz mentorstvo profesora S.Novakovi, D.Predrijevac i R. Kalazi. 

Ove godine smo zajedno s posjetiteljima pokušali odgovoriti na pitanja: Kolika je snaga vjetra?

Tko je rekao da je znanost dosadna? Kako tvoje odluke mogu promijeniti svijet?  Posjetitelji su uz pomo uenika edukatora prouavali snagu vjetra. Uvjerili su se da snaga vjetra moe biti razarajua, ali da ju moemo i pozitivno iskoristiti. Jedan od naina za korištenje vjetra su vjetrenjae i spinneri. Posjetitelji su mogli napraviti svoju jedinstvenu vjetrenjau ili spinner, te su demonstrirali snagu vjetra. Uili smo i demonstrirali zajedno kako za igru i uenje moemo iskoristiti stari papir. I kako papir moemo reciklirati, kako ga moemo rezati i kako on moe recitirati na vjetru.Priloeni dokumenti:
sl.1.jpg (237.58 KB)
sl.2.jpg (2.17 MB)
sl.3.jpg (1.65 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispii lanak Ispii lanak | Poalji prijatelju Poalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju