preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Edukativni projekt „Deset škola umjetnika“
Autor: Gordana Dragušica, 10. 11. 2021.

17. po redu muzejsko – edukativni projekt „Deset škola – deset umjetnika“ u organizaciji Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu, održan je 4. i 5. studenog 2021. godine. 


Ove godine naša škola 17. puta sudjeluje u muzejsko – edukativnom projektu „Deset škola – deset umjetnika“ u organizaciji Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu. S obzirom na epidemiološku situaciju uzrokovanu virusom Covid -19, zbog sigurnosnih mjera za učenike i profesore, izlaganja i radionice održane su virtualno. U projekt su uključene gimnazije iz Dubrovnika, Zadra, Pule, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Valpova i Osijeka.

Tema ovogodišnjeg projekta bila je aktualna izložba u NMMU u Zagrebu Svjetlo u srebru i zlatu, posvećena Josipu Klarici, jednom od najznačajnijih suvremenih hrvatskih fotografa. Svaka serija Klaričinih fotografija imala je posebne motive... Tim naše škole predstavljali su učenici 4. b razreda Ina Delić, Dora Glavaš i Jakov Viszmeg koji su pod mentorstvom Nataše Tram, profesorice likovne umjetnosti pripremili izlaganje u kojem su usporedili Klaričinu fotografiju Kolinje s djelom Pred stajom Josipa Račića. Interpretirali su pristup istoj temi kroz dva različita medija (fotografija i slika) i vremena (suvremenost i moderna).

https://www.moderna-galerija.hr/dogadjanja/muzejsko-edukativni-projekt-10-skola-10-umjetnika-2020/

https://www.moderna-galerija.hr/in-memoriam-josip-klarica/

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju