preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
kola sa STEM oznakom

 

Nai EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši uenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjinica

Trailica

 

 

Psihologijski kutak

UENICI NA MUCI…PSIHOLOG PRI RUCI :-)

KOME, KADA I ZAŠTO?

Psihološka usluga „Psiholog pri ruci“ namijenjena je svim uenicima koji imaju nekakav problem za koji trenutno nemaju rješenje i za koji ele dobiti odgovor ili psihološki savjet, a ne ele doi osobno nego ele ostati anonimni. Ovu uslugu mogue je koristiti u bilo kojem trenutku i s bilo koje lokacije (ukoliko se šalje putem e-maila). 

 

UPUTE ZA KORIŠTENJE USLUGE:

 1. Osmisli i u gornji lijevi kut papira („pisma“) napiši nekakav NADIMAK (npr. Osijek22, Anonimac-XY, Putnica, Plavi_TV i sl.)
 2. Ispod nadimka osmisli i napiši vlastitu LOZINKU (npr. zeko123, opca, mobitel091 i sl.)
 3. Na papir jasno i itko opiši svoju situaciju/problem te postavi konkretno pitanje ili više pitanja na koje eliš dobiti psihološki odgovor ili savjet.
 4. „Pismo“ presavij i ubaci u kutiju s natpisom „Psiholog pri ruci“, koja se nalazi u podrumu škole.
 5. Odgovori e u najkraem roku (maksimalno 7 dana od dana primitka pisma) biti objavljeni na stranici škole (http://gimnazija-prva-os.skole.hr/psihologija) u sekciji „Psihologijski kutak“, u formatu word dokumenta koji e biti naslovljen po nadimku koji si osmislio/la (u koraku br. 1), a njegovo otvaranje biti e zaštieno lozinkom koju si osmislio/la (u koraku br. 2), kako bi samo ti mogao/la proitati odgovor na svoje pitanje.
 6. Ukoliko nakon dobivenog odgovora imaš nova pitanja i nedoumice, ponovi postupak koristei isti nadimak i lozinku, kako bih mogao što kvalitetnije pratiti razvoj situacije i u skladu s time dati ti najbolji mogui odgovor i savjet.

 

Napomene:

 • ukoliko imaš teško itljiv rukopis ili smatraš da tvoja anonimnost moe biti narušena prepoznavanjem tvog rukopisa, predlaem korištenje raunala i printera umjesto runo pisanog „pisma“.
 • osim ubacivanjem u kutiju, „pismo“ je mogue dostaviti i online putem na e-mail adresu dinko.plesa@skole.hr (slijedei sve iste korake, osim koraka br. 4) – NADIMAK I LOZINKA TAKOER OBAVEZNI!
 • Potrebno je na raunalu (laptopu/mobitelu) imati instaliran Microsoft Word kako bi se mogao otvoriti dokument sa stranice škole i proitati odgovor/savjet.
 • Pazi da ne zaboraviš svoj nadimak i lozinku koju si upotrijebio/la prilikom pisanja „pisma“ jer tada neeš imati pristup svom odgovoru – radije ih negdje zapiši!
 • Budi što iskreniji/a i detaljniji/a u svojem opisu situacije/problema, bez obzira koliko ti to moe djelovati loše ili neugodno za podijeliti, jer je za najbolji mogui odgovor/savjet potrebna jasna i precizna slika problema, a i ne zaboravi – cijeli proces je potpuno anoniman!
 • Ukoliko imaš još nedoumica, proitaj dodatne upute koje se nalaze ispod u dijelu "problemi i odgovori"

                                                                                                                                                                              Dinko Pleša, mag. psihologije

problemi i odgovori
RSS


preskoči na navigaciju