preskoči na sadržaj
Psihologijski kutak

UČENICI NA MUCI…PSIHOLOG PRI RUCI :-)

 

KOME, KADA I ZAŠTO?

Psihološka usluga „Psiholog pri ruci“ namijenjena je svim učenicima koji imaju nekakav problem za koji trenutno nemaju rješenje i za koji žele dobiti odgovor ili psihološki savjet, a ne žele doći osobno nego žele ostati anonimni. Ovu uslugu moguće je koristiti u bilo kojem trenutku i s bilo koje lokacije (ukoliko se šalje putem e-maila). 

 

UPUTE ZA KORIŠTENJE USLUGE:

 1. Osmisli i u gornji lijevi kut papira („pisma“) napiši nekakav NADIMAK (npr. Osijek22, Anonimac-XY, Putnica, Plavi_TV i sl.)
 2. Ispod nadimka osmisli i napiši vlastitu LOZINKU (npr. zeko123, opca, mobitel091 i sl.)
 3. Na papir jasno i čitko opiši svoju situaciju/problem te postavi konkretno pitanje ili više pitanja na koje želiš dobiti psihološki odgovor ili savjet.
 4. „Pismo“ presavij i ubaci u kutiju s natpisom „Psiholog pri ruci“, koja se nalazi u podrumu škole.
 5. Odgovori će u najkraćem roku (maksimalno 7 dana od dana primitka pisma) biti objavljeni na stranici škole (http://gimnazija-prva-os.skole.hr/psihologija) u sekciji „Psihologijski kutak“, u formatu word dokumenta koji će biti naslovljen po nadimku koji si osmislio/la (u koraku br. 1), a njegovo otvaranje biti će zaštićeno lozinkom koju si osmislio/la (u koraku br. 2), kako bi samo ti mogao/la pročitati odgovor na svoje pitanje.
 6. Ukoliko nakon dobivenog odgovora imaš nova pitanja i nedoumice, ponovi postupak koristeći isti nadimak i lozinku, kako bih mogao što kvalitetnije pratiti razvoj situacije i u skladu s time dati ti najbolji mogući odgovor i savjet.

 

Napomene:

 • ukoliko imaš teško čitljiv rukopis ili smatraš da tvoja anonimnost može biti narušena prepoznavanjem tvog rukopisa, predlažem korištenje računala i printera umjesto ručno pisanog „pisma“.
 • osim ubacivanjem u kutiju, „pismo“ je moguće dostaviti i online putem na e-mail adresu dinko.plesa@skole.hr (slijedeći sve iste korake, osim koraka br. 4) – NADIMAK I LOZINKA TAKOĐER OBAVEZNI!
 • Potrebno je na računalu (laptopu/mobitelu) imati instaliran Microsoft Word kako bi se mogao otvoriti dokument sa stranice škole i pročitati odgovor/savjet.
 • Pazi da ne zaboraviš svoj nadimak i lozinku koju si upotrijebio/la prilikom pisanja „pisma“ jer tada nećeš imati pristup svom odgovoru – radije ih negdje zapiši!
 • Budi što iskreniji/a i detaljniji/a u svojem opisu situacije/problema, bez obzira koliko ti to može djelovati loše ili neugodno za podijeliti, jer je za najbolji mogući odgovor/savjet potrebna jasna i precizna slika problema, a i ne zaboravi – cijeli proces je potpuno anoniman!
 • Ukoliko imaš još nedoumica, pročitaj dodatne upute koje se nalaze ispod u dijelu "problemi i odgovori"

                                                                                                                                                                              Dinko Pleša, mag. psihologije

problemi i odgovori

Objava odgovora

Moji odgovori na vaša pitanja i poslana pisma biti će objavljeni iznad ovog dijela "problemi i odgovori" (pod "priloženi dokumenti"), te će se zadržati na stranici maksimalno mjesec dana od trenutka objave, kako ne bi došlo do nepreglednosti uslijed potencijalno većeg broja vaših "pisama", pa stoga pazite da na vrijeme preuzmete svoj odgovor (word dokument). Ovaj dio koristiti ćemo samo za eventualne nedoumice i objašnjenja vezana uz tehnički dio Psihologijskog kutka.

  :: opširnije :: 


objavio: Dinko Pleša  datum: 12. 2. 2018. 10:02

problem1

kratko

  :: opširnije :: 


objavio: Ella Rakovac  datum: 11. 2. 2018. 16:46
 


oglasna ploča

 


Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!


e-Dnevnik


nastavnicie-knjižnicaKorisni linkovi
Dnevna događanja

školske stvari


TražilicaArhiva dokumenata
preskoči na navigaciju