preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Škola budućnosti!
Autor: Snježana Novaković, 18. 1. 2022.

Naša škola je odabrana za sudjelovanje u projektu Škola budućnosti kojeg su pokrenule tvrtke STEMI i Infobip!


U pilot projektu sudjelovalo je više od 60 škola, 1000 učenika i 150 učitelja diljem Hrvatske. Za nastavak projekta odabrano je 126 škola koje su se javile na javni poziv, a među njima je 58 srednjih škola. Jedna od tih 58 je i naša škola!!!

Voditeljica projekta za našu školu je prof. Jelena Radlović.
Cilj projekta je učiniti školski sustav svjetskim predvodnikom, koji najmodernija znanja iz industrije donosi u okviru školskog programa umjetne inteligencije za osnovne i srednje škole. Povezivanje hrvatskih škola s tehnološkom industrijom primarni je cilj projekta. Uvođenjem novih znanja kao što su: umjetna Inteligencija, Internet of Things, crowdfunding, izgradnja tehnoloških tvrtki i sl.

Tijekom trajanja projekta timovi će istražiti UN ciljeve održivosti. Zatim će odabrati jedan od ciljeva održivosti i detektirati koji problem mogu riješiti izradom chatbota. Timovi će na kraju svoje chatbotove objaviti u simulatoru te će ih moći podijeliti sa širom javnosti da isprobaju njihove radove. Najbolji timovi osvojiti će i vrijedne nagrade.
Ako i vi želite sudjelovati u projektu ili imate pitanja prije odluke prijavite se voditeljici projekta na adresu jelena.radlovic@skole.hr

Više o projektu možete pronaći na poveznici: https://skolabuducnosti.stemi.education/o-projektu/

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju