preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upute o primjeni modela ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje redovitog dobrovoljnog samotestiranja učenika
Autor: Snježana Novaković, 11. 2. 2022.


Poštovani roditelji,

s obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama , a sa svrhom održavanje nastave uživo, po modelu A, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo model ukidanja samoizolacija učenika uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.

Provođenjem mjere dobrovoljnog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo.

Samotestiranje brzim antigenskim testovima je dobrovoljno i besplatno. Preporuka je da se učenici samotestiraju nedjeljom navečer ili ponedjeljkom ujutro. U slučaju pojave bilo kakvih simptoma zaraze virusom COVID-19(povišena tjelesna temperatura, kašalj, teškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja,proljev, povraćanje) učenici ne dolaze u školu nego se trebaju javiti obiteljskomu liječniku.

Roditelji/skrbnici koji nisu suglasni s provedbom mjere samotestiranja ispunit će izjavu u privitku i dostaviti je razredniku ili pedagoginji u ponedjeljak, 14.veljače.

Učenici će dobiti dva testa , prvim će se testirati 14.veljače navečer, a drugim 27.2., nakon praznika.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju