preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
"Vašar" STEM-a
Autor: Snježana Novaković, 23. 6. 2022.


11.lipnja 2022. godine u I. gimnaziji održan je prvi „Vašar“ STEM-a. Svi učenici 2. razreda sudjelovali su kao voditelji radionica uz mentoricu Snježanu Novaković ili posjetitelji, s ciljem promocije znanosti i umjetnosti kroz igru i zabavu. Bilo je to opušteno i zabavno druženje uz pokoji slatki zalogaj.

Program je bio raznolik. Moglo se vidjeti kako ulje pleše i u vodi i na platnu što su prikazali učenici Riana Brkić, Petra Liović, Filipa Anđelić, Antonio Vukoja i Nora Taslidžić.  Neki su se odlučili i uljepšati pomoću Morseove abecede izradom nakita, ali i pravim šminkanjem i friziranjem što su im omogućili učenici Mia Božičević, Karla Dukić, Jakov Matuzović, Luka Tolj, Nora Depović i Dorotea Birovčec.

Jedna od zanimljivih tema je bilo proučavanje vjetra i koja čuda on može napraviti. Čaroliju vjetra prikazali su učenici  Una Farkaš, Ana Jakobović, Kristina Jagustin, Glorija Mihaljević, Dorja Ober, Ivan Ravlić, Juraj Matković i Nika Tolj.

Proučavali smo viskoznost, gustoću i povezivali to s kukuruznim škrobom uz zanimljive zvukove, te su učenici Ante Karšić i Fran Lukić zaplesali s tekućinama. Poznato je kako je sve zabavnije, veselije i ljepše uz magičnu glazbu, a to su nam dočarale učenice Iris Škugor i Ruta Maria Velešanov.

U pauzi od radionica uvrstili smo i pokoju slasticu vrijednih učenica Lucije Radan-Bilić, Petre Horvat, Nine Zelić i Eme Jelečević.

Vratili smo se STEM-u uz ozbiljne teme na predavanjima učenika Frana Jakobović, Jana Mišir, Ive Spajić i Petre Žlender.

Kada smo se htjeli malo odmoriti od ozbiljnih tema potražili smo znanost u bombonima, što su demonstrirali učenici   Leon Ivkić, Mihael Stipić, Borna Pavošević, Aleksandra Vranić, Filip Pešić, Šimun Babić i Bruno Sršić. Posjetitelji koji ne vole slatko mogli su provjeriti gdje  sve možemo crtati, što nas sve asocira na našu školu ili zaviriti u papirnati svijet. To su pripremili i demonstrirali učenici  Leona Vargek, Ena Petešić, Nera Vorkapić, Darija Krpan, Borna Ocvirk i Jona Patković.  Družili smo se s Riom, a to nam je omogućio učenik  Patrik Šustek. 

Na kraju smo vezali, odvezivali i odmotavali stvarajuči čarolije koje su osmislile učenice Anđela Erić, Dunja Ljubojević, Anja Petrović i Iva Kovačić. Sve je to zabilježila učenica Klara Uranjek.

Zabavili smo se i  ugodno družili u okruženju STEM-a .

Zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i drugim posjetiteljima koji su nas podržali u organizaciji prvog „Vašara“. Velika zahvala profesorima Ivanu Čelebiću, Doris Portner, Domagoju Jukiću, Katici Zovkić, Ljiljani Kovačević, Tamari Gracek-Kardoš, Jasni Šošić, Nataši Tram, Ivani Krolo koji su nas poticali, podržavali, nagovarali, usmjeravali. Nagodinu nastavljamo ponovo u lipnju kako bi naučili da je znanost iznimno važna za naš svakodnevni život i da je svakodnevno koristimo.

Mali dio ugođaja možete pogledati  u nastavku.Priloženi dokumenti:
11.06.2022._Vasar.mp4 (9.55 MB)
Vasar_STEM-a.pdf (368.33 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju