preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
Škola sa STEM oznakom

 

Naši EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši učenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjižnica

 

 

I. gimnazija Osijek

Dobrodošli na stranice I. gimnazije!

Ovdje možete saznati sve relevantne informacije o našoj školi, nastavnom procesu i ostalim aktivnostima koje provodimo, informirati se o programu opće gimnazije, e-upisima, pratiti javne ponude, natječaje te tijek realizacije naših projekata. 

Sve navedene informacije dostupne su u izborniku s lijeve strane. 

Ukoliko ste već jedan od učenika, aktivno ćete pratiti Oglasnu ploču, a za roditelje je tu Kutak za roditelje. 

Za sve dodatne informacije koje ovdje nisu raspoložive slobodno nam se obratite putem kontakata navedenih u gornjem izborniku.

Događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt 10 škola – 10 umjetnika
Autor: Snježana Novaković, 2. 12. 2020.


U srijedu, 25. studenog 2020. godine učenici naše škole sudjelovali su u muzejsko – edukativnom projektu 10 škola – 10 umjetnika, Moderne galerije u Zagrebu, koji okuplja deset gimnazija iz deset hrvatskih gradova, a u kojem naša škola sudjeluje kontinuirano od početka.

Uslijed specifične situacije ove godine projekt je imao izmijenjen koncepcijski okvir. Projekt se odvijao online tijekom pet dana od 23.- 27. studenog. Svaki dan izlagao je jedan par u određeno vrijeme, dok su ih ostali sudionici prema želji mogli popratiti. Učenici naše škole imali su izlaganje u paru sa školom iz Zadra.

Tema ovogodišnjeg projekta bila je uočavanje odnosa između klasične hrvatske moderne i suvremene umjetnosti na temelju usporedne analize djela iz postava Moderne galerije i aktualne  izložbe Lovre Artukovića.

Našu školu su predstavljali učenici 3.b razreda Ina Delić, Dora Glavaš i Jakov  Viszmeg. Pod mentorstvom Nataše Tram, profesorice likovne umjetnosti, pripremili su prezentaciju u kojoj su  analizirali i interpretirali djela Lovre Artukovića i Fanny Daubachy . Na kraju su pripremili radionicu, u kojoj su  učenici reinterpretirali djela ovih umjetnika uz pomoć digitalnog alata. Također su osmislili zadatak vezan uz djelo Lovre Artukovića koji će se tiskati kao radni prilog u katalogu.  Tijekom priprema teme producirali su kratki video. Kako bi doznali što više informacija vezanih uz djelo koje su analizirali, učenici su razgovarali s Lovrom Artukovićem.

https://www.moderna-galerija.hr/dogadjanja/muzejsko-edukativni-projekt-10-skola-10-umjetnika-2020/

https://www.glasistre.hr/kultura/moderna-galerija-projekt-10-skola-10-umjetnika-681150?fbclid=IwAR17TmQ_F3-pMv1wuZ_gFBwGd7UBkTv82Y1tOVWwuvY59GwI8nq6E46ofho

 

 Priloženi dokumenti:
slika_1..jpg (114.22 KB)
slika_2..jpg (3.30 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju