preskoči na sadržaj

I. Gimnazija Osijek

Login
kola sa STEM oznakom

 

Nai EU projekti

Pogledajte gdje su sve naši uenici i profesorili bili!

e-Dnevnik

nastavnici

e-knjinica

 

 

I. gimnazija Osijek

Dobrodošli na stranice I. gimnazije!

Ovdje moete saznati sve relevantne informacije o našoj školi, nastavnom procesu i ostalim aktivnostima koje provodimo, informirati se o programu ope gimnazije, e-upisima, pratiti javne ponude, natjeaje te tijek realizacije naših projekata. 

Sve navedene informacije dostupne su u izborniku s lijeve strane. 

Ukoliko ste ve jedan od uenika, aktivno ete pratiti Oglasnu plou, a za roditelje je tu Kutak za roditelje. 

Za sve dodatne informacije koje ovdje nisu raspoloive slobodno nam se obratite putem kontakata navedenih u gornjem izborniku.

Dogaanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispii lanak Poalji prijatelju
Projekt p.s. Pokreni solidarnost
Autor: Gordana Draguica, 22. 3. 2022.

Uenici I. gimnazije Osijek iz 2.e, 2.d, 4.b i 4.c razreda s profesoricama Natašom Tram, Danielom Dorak, Gordanom Dragušica i Ivanom Štiglec u oujku 2022. godine sudjelovali su u aktivnostima Erasmus+ projekta P.S. Pokreni solidarnost kojeg francuska organizacija La Ligue de l’enseignement provodi gotovo dva desetljea.


 Projekt se zasniva na graanskom odgoju te umjetnikom i kulturnom odgoju i obrazovanju. Ukljuuje uenike iz Francuske, Poljske, Španjolske, Italije, Slovenije i Hrvatske. Ove godine u ovom meunarodnom projektu, koji provodi nevladina organizacija Centar za mirovne studije, sudjeluju 32 osnovne i srednje škole diljem Hrvatske.

Analizirajui fotografije uenici su razgovarali o tome što one prikazuju te su mogli izraziti svoje mišljenje o svijetu koji ih okruuje i porukama skrivenim u njima. Fotografije govore o razliitim temama poput razliitosti, diskriminaciji te vrijednostima kao što su jednakost, solidarnost, pravda i poštovanje. Završna aktivnost je slanje razglednica s porukom uenika na adrese nama nepoznatih ljudi s ciljem širenja solidarnosti na Meunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije 21. oujka.

 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispii lanak Ispii lanak | Poalji prijatelju Poalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju